Thursday, 17 February 2011

Kenape ganja diharamkan??mengapa??

Kenape ganja mesti diharamkan??
Mengape??sesape tau??setahu aku penghisap2 ganja ni byk dari kalangan org yg terpelajar..setahu aku la..yg aku x tau itu aku x mo taw la..tp bukan ke ganja tu dari jenis tumbuh2an??kenape manusia layan getah ganja tu boleh di tangkap??

Penghisap2 ganja tu ade buat onar ke??ade diorang kaco org lain ke??x penah plak aku dengar dr mane2 berita penghisap ganja kaco org..itu penagih fit ye la.

Ganja kan x boleh buat seseorg itu ketagoh mcm lun fit??ishh x patot betol la ganja ini diharamkan..mungkin ade kegunaannye pokok ganja di jadikan..tapi kenape diharamkn??bodoh x bodoh la org yg haramkn tu..Kenape x rokok je diharamkn terus??same je haram jugak kan?? Pelik betol aku..wei ganja x sepatutnya di haramkan la..byk kebaikan menghisap ganja ni..

Contoh: klu penghisap ganja ni seorang pekerja burih kan boleh mendapat tenaga extra..kalau study kan boleh kosentret bile study..bukan ke itu satu kebaikan??

Hope ganja di halalkan la utk rakyatnye supaya menjadi penghisap ganja yg tegar..bukan buat salah pn..isap je pon.mungkin kerajaan bengang sebab ganja xde caj gov tax..gov x dpt duit..tu yg kerajaan bengang kot..bodo piang sungguh..if nk haramkn ganja..haramkan skali la mende2 haram yg sepatotnye diharamkn..sbb dosenye same je..hukumnye tetap haram laknat jugak..keke

Nak tegur sila gunekan tatabahasa yg lebih sopan...peace :)

kadang2 orang yang bijak itulah lebih kurang bijak dari org yg x bijak...

ha ha ha ha..korang paham ke ape yang aku maksudkan??
orang yang bijak itu lebih kurang bijaknyer dari org yang bijak??

ye memang aku maksudkan ape yang aku taipkan ni..sebab kebanyakkannyer orang yang bijak ni terlalu angkuh,sombong, nak kate bodoh sombong tapi kau x bodoh..cume ko sombong je..tapi kenape org yg bijak perlu angkuh?perlu sombong?sampai nak berkawan pon perlu memilih ker??
eh sorry la makcik bukan nak mintak ilmu pon..just want to frenz la...xda akal ka??

aku luahkan ni bukan sebab ape..bende ni pernah terjadi kat diri aku sendiri..aku memang kenal sorg pompuan ni dari kawan aku punye frenz list..so aku men add je la..so kebesokkan harinye die pon accept req aku kat fb..so aku mcm biase la aku akan bukak profile die n belek pic die satu persatu...so aku pon dgn x semena2 aku terpikat la kat pic die...ishh..aku ni plak jenis cam pelik sikit perangai..nampak pic cute je aku akan edit pic budak tu walaupon aku x kenal..so aku simpan la pic die nak dekat kesemua aku ade pic die..aku edit la satu persatu pic die..aku bukan edit jadi pic x exlok..aku edit cantik2 macam dalam potret...

so satu hari si budak bijak ni tetibe chat aku tanye aku sape ape sume...ye lah dalam mase aku edit pic die aku ade jugak reply comment2 die kat fb..die ni plak jenis kepala gile2..sambung balik cite..die chat aku tanye aku sape la ape la itu la..aku jawab la dgn betol n jujur..so dalam mase same aku bgtau die aku ade edit pic die..die pon cam selambe je cam x mara je..aku pon tunjuk la kat die pic yg aku edit, n die kate suke..so aku pon hepi la..da aku edit org kate cantik..huhuhuh...

selang 2 3 hari aku berhubung dgn die...tetibe satu hari tu die ckp nak unfrend aku dari facebook die??aku punye la terkejut berok terus die remove aku dari frenz list die..yang aku x faham kenape dan mengape ko remove aku??ape aku buat kat ko??ape masalah aku dgn ko??kenape ko deleted aku??aku tau la ko lagi berpelajaran n bijak dari aku..aku tau ko cantik n ramai suke kat ko...so kenape ko deleted aku??
aku pon bukannyer nak bercinta dgn ko...aku nak berkawan je la dgn ko..bingai ke ape ko nih???natem berok tol...aishhh..hilang kesabaran aku sebagai lelaki..aku x sempat nak kate ape tu dgn die...ermm so sampai sekarang la aku x dapat chat dgn die...ermm camne aku nak buat??ermmm..

die berpelajaran tapi die x boleh la sombong & angkuh camtu...itu BODOH namenyer tu..aku ikhlas nak berkawan..die boleh plak wat camtu..bodoh punya OLANG!!!OTAK LETAK KAT LUBANG PUSAT AGAKNYE..HEHEHEHE..TAK PERNAH PLAK AKU JUMPE MANUSIA CAM DIE..bingai....

IF ADE SESAPE X PUAS HATI KOMEN LA YE DGN TATABHASA YANG LEBIH ELOK.. PEACE